Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Tehetségvásár az ANK-ban

A pécsi Apáczai Nevelési Központ Tehetségpontja két alkalommal rendezett szakmai bemutatót a szakképző iskolák tehetséges tanulóinak.

   „Keressük és segítjük a tehetséges fiatalokat”

 

Az idén a Pécs-Baranyai Tehetségsegítő Tanács (PBTT) kezdeményezésére és részvételével új színnel bővül e rendezvény. Most nem  az általános iskolásoknak szóló bemutató kerül a középpontba, hanem maguknak a tehetséges diákoknak kívánunk célzottabb segítséget adni.

 

Hagyományteremtő céllal „Tehetségvásár”-t szervezünk, ahol a szakmában tehetséges középiskolások megmutatkozását, a „műremekek” bemutatását szeretnénk összekötni a leendő munkaerőpiac (helyi vállalkozások, megyei cégek, felsőoktatási intézmények) szakembereivel való közvetlen találkozással, konzultációval.

 

A Tehetségvásárra a megye szakképző intézményeinek tehetséges fiataljait várjuk szakmától függetlenül. A résztvevők ismeretében szervezzük célirányosan azokat a szervezeteket, vállalkozásokat, cégeket, akik számukra későbbiekben segítséget nyújthatnak. A rendezvényen a tanulók bemutatják és kommentálják munkájukat, kapcsolatba kerülhetnek azokkal, akik további fejlődésüket segíthetik. A „műremekek” elkészítéséhez -pályázati keretből- segítséget adunk.

 

A Vásárral a legfontosabb célunk a szakmájukban tehetséges fiatalok és iskolájuk bemutatása a leendő munkaadóknak.

 

Kísérőrendezvényként a szakképző iskolák szakembereinek tanácskozást szervezünk, amely a szakképzés speciális tehetség gondozásával kapcsolatos előadásokat és konzultációkat tartalmaz.


A tehetségvásár tervezett időpontja2013. május


Helyszíne: Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ

7632 Pécs, Apáczai körtér 1.

 

A Tehetségvásár legjobbjai a megjelenő vállalkozások által felajánlott díjakat kapják.

 

További részletes információk a

+36 72 550-625 telefonszámon, valamint

a pbtt@educentrum.hu vagy a tehetsegpont@educentrum.hu e-mail címen kaphatók