Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Hétfejű Tündér

A Megyei „ Hétfejű Tündér” komplex anyanyelvi alsó tagozatos csapatversenyen döntőjébe bejutottak tanulóink és ott, a rangos 2. helyezést érték el. A csapat tagjai:Dal Porto Johanna, Kemenes Artúr Vajk (3.oszt.), Rabnecz Gréta Ingid, Sebők Maja (4.oszt.).

A döntőt két online forduló előzte meg, melynek eredményeként a sok induló csapat közül bejutottunk a hatos döntőbe. A Félőlény c. meseregény elolvasása és feldolgozása után, számtalan, változatos, kreativitást, figyelmet, emlékezetet, rajzkészséget igénylő feladatok megoldását teljesítették a gyerekek.

Az első forduló sikeres megírása után jött, A nagy zöld könyv (Gévai Csilla, gyermekeknek írt öko ismeretterjesztő könyve) elolvasása, feldolgozása, majd szintén a tesztlapok kitöltése, a feladatmegoldások. Végül  az előző fordulóban megírt mese dramatizálása, színdarabbá formálása és a jelmez-, valamint díszlet készítése újrahasznosított anyagokból.

Az egész éven át tartó munkánk eredménye nemcsak a közös tevékenység által szerzet sok-sok tapasztalat, ismeret, hanem a dobogós 2. megyei helyezésünk. Gratulálunk!

A tanulókat a felkészítésben segítette, támogatta, irányította: Patói Pálma

Köszönet a kitartó munkáért mindenkinek!!

Képgaléria a képre kattintva érhető el.