Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Online olvasnivalók

Rengeteg hasznos olvasnivalót találhatunk a tanarblog.hu -n IKT témakörben is. Gyűjteményük hetente több cikkel gyarapodik. Egy régi (2011-ben megjelent) összeállításra szeretném felhívni a figyelmet. Időrendi sorrendben visszafelé haladva a cikek között, nem biztos, hogy idáig sokan visszamennének. A címe: IKT kiskáté, szerzői Nádori Gergely és Prievara Tibor. Alcíme szerint 100 pedagógiai szituáció – 100 megoldás nyelvórákra. Azonban a rövid ajánlások egyáltalán nem csak nyelvórán használhatók. Az ajánlott megoldásoknál nyilván sok esetben van már újabb, esetleg jobb. Ha valaki ilyenről tud, írja meg röviden, és írása felkerül ebbe az ismertetésbe.

 

Egy 2012-ben keletkezett összefoglaló könyv található a Magyar Elektronikus Könyvtárban (www.mek.oszk.hu). Nádori Gergely, Prievara Tibo: IKT módszertan – Kézikönyv az info-kommunikációs eszközök tanórai használatához.

 

Mindenkinek, aki még nem ismeri, figyelmébe ajánlom a Modern Iskola című portált (http://moderniskola.hu/). Két friss cikkükre érkezett ajánlás:

http://moderniskola.hu/2018/02/szep-uj-vilag-mit-varhatunk-digitalis-forradalomtol-es-hogyan-keszuljunk-fel-ra-legjobban/

és

http://moderniskola.hu/2018/02/hogyan-epul-fel-digitalis-intelligencia/

 

Érdemes körülnézni a http://technologiatanaroknak.blogspot.hu oldalon is, például ezt a cikket ajánlották:

http://technologiatanaroknak.blogspot.hu/2015/05/tagul-szofelho-gyorsan.html

 

Értelemszerűen történelemtanárok figyelmébe ajánlható a http://torizzotthon.hu/ oldal, ezen belül pl. a http://torizzotthon.hu/sem-emlek-sem-varazslat/ linken elérhető cikk.