Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Az iskolai közösségi szolgálat teljesítésének menete

E-Napló

Keresés

 

I. Az iskolai közösségi szolgálat teljesítésének megkezdése
Az önkéntesek három módon teljesíthetik az 50 órás iskolai közösségi szolgálatot. Egyrészről teljesíthetik (1) az intézményen belül; (2) az intézmény együttműködő partnereinél; illetve (3) bármely más nem szerződött nonprofit szervezetnél, amennyiben új szerződéskötés történik az önkéntes tevékenység megkezdése előtt.

 

 1. Intézményen belüli munkalehetőségek:
  • Diákügyelet: az agórára néző kapuk nyitása és csukása a szünetekben.
  • Korrepátálás: az 1. és 2. számú általános iskola diákjainak segítése.
  • Könyvtárrendezés.
  • Tanítási segédanyagok készítése: digitalizálás, anyagok begépelése; digitális gondolattérképek, tanulókártyák, stb. készítése.
  • Tisztántartás: szemétszedés, az intézmény és környékének karbantartása, agóra seprése.
  • Virágöntözés, iskolatej hordása.
  • Kulturális programok szervezésében és lebonyolításában való részvétel

                Amennyiben az intézményen belül szeretnél közösségi szolgálatot teljesíteni, keresd fel a közösségi szolgálat valamely koordinátorát.

 

 1. Az intézmény szerződött partnerei:
  Gimnáziumunk jelenleg 115 szervezettel áll szerződésben. Amennyiben valamely együttműködő partnerünknél szeretnél közösségi szolgálatot teljesíteni, nincs más dolgod, mint felkeresni az adott intézményt, s a helyi koordinátorral megbeszélni az aktuális munkalehetőségeket. Amennyiben a lista alapján nem tudsz dönteni, nézd meg, hogy partnereink a korábbi években milyen jellegű munkákat biztosítottak.

           Együttműködő partnereink listája

           Együttműködő partnerink által ajánlott korábbi tevékenységek

 

 1. Nem szerződött nonprofit szervezet:
  Amennyiben nem találtál olyan együttműködő partnert, ahol szívesen teljesítenéd az iskolai közösségi szolgálatot, úgy lehetőséged van arra is, hogy egy másik szervezetnél végezz önkéntesi tevékenységet. Ehhez azonban új szerződéskötése szükséges.

          Új szerződés kötésének menete

          Együttműködési-Megállapodás

 

II. Az iskolai közösségi szolgálat teljesítésének menete
Amennyiben sikerült kiválasztani, hogy hol szeretnéd teljesíteni a közösségi szolgálatot, s az illetékesekkel is megbeszélted annak menetét, új együttműködő partner esetén pedig megkötetett a szerződés, megkezdheted a munkát. Ehhez olvasd el az iskolai közösségi szolgálatra vonatkozó legfontosabb szabályokat. Az elvégzett óráid számát, és az általad végzett tevékenységeket a szervezet munkatársa fogja adminisztrálni a Diáknaplódba.

           Az iskolai közösségi szolgálat szabályozása

           A diáknapló kitöltése

 

III. A teljesített munka elismertetése
A beírt teljesítéseidet úgy tudod elismertetni, ha átadod kitöltött Diáknaplódat osztályfőnöködnek vagy az egyik koordinátornak. A teljesített órák akkor számítanak elismertnek, ha azok adminisztrálásra kerültek a Kréta E-Naplóban.