Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Making a Museum projekt

E-Napló

Keresés

Ebben a tanévben hét 11.A osztályos diákunk, Balogh Adrienn, Bauer Benedek, Fekete-Molnár Maja, Gadár Patrícia, Martinez Krisztofer, Rónai Dávid és Wittenbart Máté vett részt az Arks projekt keretében a Making a Museum elnevezésű programban a Zachor Alapítvány támogatásában. A gyerekek egy éven keresztül dolgoztak együtt öt másik magyar iskola diákjaival, hogy Oskar Schindler és a Löw-Beer család története mellett megismerjék Pécs, Budapest, Kisvárda, Nyíregyháza, Szolnok és Sopron zsidóságának történetét.

A tanév során a diákok helytörténeti kutatómunkát végeztek, melynek eredményét Pécsett februárban ismertették a pécsi projekttalálkozó keretében. A magyar diákok a közös munka során létrehozott kiállítási anyagot június végén mutatták be Brněnecben, a leendő múzeum területén, illetve Brnoban, a Tugendhat villa kertjében.

Diákjaink a tervek szerint jövőre elkészülő Túlélők Múzeumának nagykövetei lettek. Az angol nyelvű kiállítási anyag Csehországban maradt, és a múzeumban kerül kiállításra, a magyar nyelvű pedig utazó kiállításként járja majd az országot.

Felkészítő tanáruk Alexovics Ingrid volt.