Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Sikeres pályázat

E-Napló

Keresés

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által kiírt, “Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-TEHETSEG-23-0195 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „A Mars meghódítása” című pályázatunk a Támogató döntése alapján 2 990 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A „Mars meghódítása” program célja, hogy a tanulókkal megismertessük a robotikát, a 3D tervezést és nyomtatást, a Mars kolonizációjához szükséges feltételeket és az ezzel kapcsolatos legfrissebb kutatásokat. Ráébresszük a programban résztvevő tanulókat, hogy mire ők a felsőfokú tanulmányaik elvégzése után munkába állnak, akár részesei lehetnek a Mars programok kidolgozásának. Szeretnénk utat mutatni nekik a műszaki, természettudományos felsőfokú szakok között.

Többek között robotot programozunk, 3D-s tervező szoftvert használunk, 3D-ben nyomtatunk. Planetáriumi előadáson és interaktív foglalkozásokon veszünk részt. Ellátogatunk a Csodák Palotája “űrközpontjába” és a Zselic Csillagparkba, ahol csillagászati programon veszünk részt.