Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

ÖKOTEVÉKENYSÉG- TANÉVVÉGI BESZÁMOLÓ 2022-2023

E-Napló

Keresés

Évvégi beszámoló 2022-2023

 

Ökotevékenység

  • Az idei tanévben csatlakoztunk 2 diákkal (9.A) a „Zöldkövet Egyesülethez”. Iskolánkat még egy zöldkövet mentor és egy szülői attasé is képviseli ebben az országos egyesületben. A „Zöldkövet avatásra februárban került sor ünnepélyes keretek között, majd ezt követően 4 diákkal április végén, Budapesten, részt vettünk az Egyesület záró konferenciáján. Vállalásaink között „Zöldkövetként” szerepelt „Energia járőr” müködtetése, valamint papírgyűjtés a szomszédos általános iskolához csatlakozva.
  • Az ökoterveben megjelölt tevékenységek egy részét sikerült megtartanunk.
  • Megemlékeztünk a fontosabb környezetvédelmi napokról: „Víz napja”, „Föld napja”, „Állatok világnapja” A Föld Napja alkalmából egy a diákjaink által készített  kis film „Üzenet a jövőnek” került fel az iskola honlapjára, illetve az online tanórákon, a diákok ezeken a napokon a témával kapcsolatba prezentáltak.
  • A tanév egyik kiemelkedő eseménye volt a „FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT”, amihez iskolánk regisztráció útján csatlakozott. A 2022/2023-es tanév kiemelt témája a „Biodiverzitás” volt Ezek mellett a hulladék mint állandó téma is megjelent. Diákjaink számos online tanórához csatlakozhattak ezen eseménysorozatban. Ezek közül kiemelendő Áder János köztársasági elnök tanórája.
  • Folyamatosan igyekeztünk szelektíven gyűjteni a hulladékot és tisztán tartani a környezetünket.