Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Erasmus+ ’Philosophy of Arts and Art of Philosophy’

E-Napló

Keresés

A Tempus Közalapítvány támogatásával megvalósuló Erasmus+ ’Philosophy of Arts and Art of Philosophy’ elnevezésű projektünk soron következő nemzetközi találkozóját tartottuk gimnáziumunkban április 17-21. között.

A találkozóra a projektben részt vevő valamennyi ország (Belgium, Észtország, Lengyelország, Portugália, Törökország) küldött tanárokat és diákokat.

A projekthét fókuszában a közös európai értékek, emberi jogok, felelős állampolgárság témái álltak, a diákok ezekkel kapcsolatban vettek részt változatos tevékenységekben: ezekkel a témákkal foglalkozó versekhez készítettek közös illusztrációt, a verseket a színházteremben elő is adták. Workshopokban dolgoztak és demokráciáról szóló társasjátékkal játszottak.

Délutánonként a vendégek Pécs kulturális és történelmi nevezetességeivel ismerkedtek meg: kincskereső játék keretében felfedezték a belvárost; jártak az Ókeresztény Mauzóleumban és a Középkori Egyetemen, megcsodálták a Zsolnay Negyedben a Zsolnay Aranykora kiállítást. Pécs város aljegyző asszonya fogadta a nemzetközi csapatot a Városházán és a fogadás után felmehettek a Városháza tornyába, ahol gyönyörködhettek a különleges kilátásban.

A csoport egy nagy kirándulást is tett: szerdán Budapestre utaztak, ahol a Terror Házában jártak; elsétáltak a „Cipők a Duna-parton” emlékműhöz és megtekintették a főváros nevezetességeit.

A pénteki napon Orfűre utaztak, ahol egy erdei túrát követően a Medvehagyma házban tartották a projekthét ünnepélyes lezárását.