Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Erasmus+ Aarschot

E-Napló

Keresés

Aarschot

Gimnáziumunk képviseletében, a 10.A osztály négy tanulója, valamint két tanáruk a belgiumi Aarschotban járt, a „Philosophy of Art, Art in Philosophy” elnevezésű Erasmus+ projekt harmadik nemzetközi találkozóján, február 5 és 11 között. Rajtunk és a házigazdákon kívül portugál, észt, török és lengyel iskolák képviseltették magukat.

„Társadalmi folyamatok bemutatása különböző művészeti ágakon keresztül az európai értékek tükrében” – nagyjából így lehetne megfogalmazni a koncepciót, ami a projekthét programjainak alapját képezte. Ez különböző feladatokból, előadásokból, beszélgetésekből, workshopokból és kirándulásokból állt össze. Ez utóbbiak közé tartozott egy látogatás a közeli fővárosba, Brüsszelbe, ahol nem maradhatott el a városnézés, de a fő program az Európai Parlament meglátogatása volt. A  képzési központban a nemzetközi csoport megismerkedett egy EU-s képviselő asszisztensével és annak munkájával, valamint megtekinthették a plenáris üléstermet is.

A pénteki napon Antwerpenben jártak, ahol a „Red Star Line” Múzeum volt a fő program. Ez az egykori hajózási társaság működésén keresztül ismerteti meg a látogatókkal a 19. század végétől a 20. század közepéig tartó nagy európai kivándorlás több hullámának történetét, testközelbe hozva az egyéni sorsokat is. Diákjaink sok élménnyel, új ismeretségekkel, barátságokkal gazdagodva tértek haza a projekt-hétről.