Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Erasmus+ „Philosophy of Art, Art in Philosophy”

E-Napló

Keresés

Gimnáziumunk képviseletében, március 13 és 19 között a 11.A négy tanulója, valamint két tanárunk a portugáliai Alenquerben járt, a „Philosophy of Art, Art in Philosophy” elnevezésű Erasmus+ projekt  első nemzetközi találkozóján. Rajtuk és a házigazdákon kívül belga, észt, török és lengyel iskolák képviseltették magukat.

„Különböző művészeti ágak és társadalmi folyamatok kapcsolata az európai értékek tükrében” – ez a koncepció képezte a projekthét programjainak alapját, ami különböző feladatokból, előadásokból, beszélgetésekből, workshopokból és kirándulásokból áll össze. Ez utóbbiak közé tartozott egy egész napos látogatás a közeli fővárosba, Lisszabonba, ahol nem maradhatott el a városnézés, de a csoportok eljutottak a Fado-t (sajátos portugál zenei stílus) bemutató múzeumba valamint Európa egyik legnagyobb ócenáriumába is.

A csütörtöki napon Sintrába, az egykori portugál királyok és arisztokrácia nyári üdülő-városkájába vitték el őket a házigazdák, ahol egy igen gazdag, nemesi származású kereskedő/üzletember által építtetett kis palotát és az azt övező egészen különleges építményekkel tarkított parkot csodálták meg. Az épületek és a park a világörökség részét képezik.

Diákjaink sok élménnyel, új ismeretségekkel, sőt barátságokkal gazdagodva tértek haza a projekt-hétről.