Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

A rendkívüli felvételi kiírásának linkje

E-Napló

Keresés

A rendkívüli felvételi eljárás keretében a 2022/2023-as tanévre meghírdetett angol-magyar két tanítási nyelvű osztály létszáma betelt. Ezért a rendkívüli felvételi eljárást lezártuk.

Rendkívüli felvételi a 2022-2023. tanévre

  • angol-magyar két tanítási nyelvű osztály (8 fő, 4 éves képzés)

Jelentkezés telefonos (+36 72 550 613) egyeztetést (2022. május 2-től) követően.

Felvételi elbeszélgetések kezdete 2022. május 9-től.

Felvételi feltételek: központi írásbeli felvételi, átalános iskola 7-8. osztályos eredményének bemutatása, angol nyelvi szóbeli meghallgatás.

Angol-magyar két tanítási nyelvű osztály

A továbbtanuláshoz, később a munkába álláshoz valódi versenyelőnyt nyújt ez a képzés.

A diákok angolul tanulják a történelmet, matematikát, biológiát, földrajzot és – angol anyanyelvű lektorunk segítségével – a civilizáció tantárgyat.

A két tanítási nyelvű érettségi bizonyítvány (ha a diák angol nyelvi emelt szintű érettségi eredménye legalább 60%, és két tantárgyból célnyelven érettségizik) felsőfokú állami nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű.

A két tanítási nyelvű képzésre a bejutás feltétele: kötetlen beszélgetés hétköznapi témákról. A témák listája honlapunkon megtalálható.

Az iskola bemutatása

Gimnáziumunk 36 éve pedagógiai innovációként létesült. Aki hozzánk jön, a tanárok és diákok elfogadó közösségében formálhatja személyiségét, szerezheti meg a boldogulásához szükséges versenyképes tudást.

A nálunk tanulható 2. idegen nyelvek: német, francia

Emelt szintű érettségire készítjük föl diákjainkat

  • a kötelező érettségi tantárgyakból, nyelvekből
  • informatikából, testnevelésből, illetve igény szerint biológiából.

Szakkörök, tanórán kívüli, szabad idős tevékenységek:

  • anyanyelvápoló kör, sport (kosárlabda, foci, úszás), énekkar, zenetanulás, egyéni és csoportos tehetségfejlesztés, felzárkóztató foglalkozások.
  • Tanulóink rendelkezésére áll a gimnáziumi idegen nyelvi könyvtáron kívül a 70 000 kötetes, modern információhordozókkal is felszerelt Apáczai fiókkönyvtár,
  • a PKK Apáczai Művelődési Háza, amely színház- és moziteremmel is rendelkezik,
  • Alapfokú Művészeti Iskola,
  • az uszodával, kistermekkel és sportcsarnokkal, tornateremmel, konditeremmel, szabadtéri sportpályákkal ellátott sportegység, amely a testnevelés órák helyét is adja.

A gimnázium épülete akadálymentesített, így mozgásukban akadályozott tanulókat is tudunk fogadni.

Kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani a gimnáziumhoz közeli középiskolai kollégiumban a hozzánk felvételt nyert vidéki tanulóknak.