Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

ERASMUS+ Be active! ICT in Flipped Classroom Methodology

E-Napló

Keresés

ERASMUS+

Be active! ICT in Flipped Classroom Methodology

December 2018 – October 2021.

https://sites.google.com/prod/calabreselevi.net/beactive/home?authuser=0

 

A projekt négy ország – Olaszország, Románia, Spanyolország, Magyarország – közös programja. A program résztvevő diákjai és tanárjai az egyes országokban megrendezett projekttalálkozók keretén belül aktívan foglalkoztak a „flipped learning”, vagyis a „tükrözött osztályterem” módszerrel.

„A tükrözött osztályterem modell, amely “fordított osztályterem” néven is ismert, a hagyományos oktatás egyfajta megfordítása. Olyan tanulásszervezési megoldás, ahol a tanulók otthon tekinthetik meg az tanár által előre elkészített, ráhangoló tananyagot és egyénileg tanulmányozzák a tananyaghoz kapcsolódó ajánlott segédanyagokat, online forrásokat.

Külföldön eddig is sok jó gyakorlat létezett a tükrözött osztályterem módszerére, és mára Magyarországon is vannak olyan kezdeményezések, amelyek e tanulásszervezési módszer népszerűsítésére törekszenek (Pl. Sulinet online kurzus)”. (https://tka.hu/nemzetkozi/6586/tukrozott-osztalyterem)

A COVID-19 járvány miatti digitális oktatásra való áttérés során szembesültünk mi is azzal, hogy a módszer alkalmazása ténylegesen szükséges és hasznos a napi gyakorlatban. Így az új módszerrel kapcsolatos ismereteinket online értekezletek formájában is megosztottuk kollégáinkkal, hogy a digitális oktatás minél hatékonyabban működjön iskolánkban. A projekttalálkozókon megismert hasznos weboldalakat is megmutattuk az érdeklődőknek.

 

Az utolsó találkozó, amelynek eredeti helyszíne az Európai Unió fontos központja, Brüsszel lett volna,  2021. május 27. – június 1.-e között került megrendezésre online formában. Az olasz koordinátor iskola és a további három közreműködő iskola a koronavírus járvány miatt ezt a formát tartotta legalkalmasabbnak a projekt zárására. Öt napon keresztül dolgoztunk együtt különböző feladatokon diákjainkkal. A projekttermékek a programunk közös „Be active” honlapján is megtekinthetők: https://sites.google.com/prod/calabreselevi.net/beactive/home?authuser=0

Pék Mónika, Bender Ágnes, Benkőné Bayer Anikó

 

Newsletter

Newsletter_2_KA229

Newsletter_3_KA229seconda

Newsletter_4_KA229

Flipped lessons booklet