Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Ökotevékenység- tanévvégi beszámoló

E-Napló

Keresés

Tanév végi beszámoló

Biológia és ökotevékenység

2021-2022

A biológia tanítása a digitális térben zökkenő mentesen valósult meg. Lehetőség volt prezentációk, Youtube videók és egyéb oktatási célra készült videok bemutatására. nagyon hasznosnak bizonyult a

https://www.nkp.hu/okostankonyvek

oldal, mely számos érdekes feladattal, kérdéssel,  kis filmmel tette izgalmasabbá a tantárgyat.

A 2020-2021 tanévben  14 tanuló érettségizett biológiából: 9 tanuló középszinten, 5 tanuló emelt szinten.

Az írásbeli vizsgaeredményeken több esetben is valószínűsíthető az, hogy a szóbeli vizsga, ami a jelenlegi járványhelyzetben elmaradt, javított volna a végleges eredményeken.

Az idei tanévben is online formában ugyan, de tartottunk jeles környezetvédelmi napokat:  a „Víz napját”, illetve a „Föld napját”. Prezentáció és kis film került fel az iskola honlapjára ebből az alkalomból, illetve az online tanórákon, a diákok ezeken a napokon a témával kapcsolatba prezentáltak.

A tanév egyik kiemelkedő eseménye volt a „FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT”, amihez iskolánk regisztráció útján csatlakozott. A 2021.évi Fenntarthatósági témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, valamint a fenntartható közösségek voltak. Az egész hetet átfogó rendezvény során, a diákok minden nap részt vehettek egy online tanórán nagyon érdekes témákban mint  a „Fenntartható divat workshop”, „A jövő mobilitása”, „Hová mész?-a közlekedés ára egy hamburger szemével”, „Jövőkép alakítás-nyomtass nekem egy cipőt”. A tanulól megtekinthették Dr. Jane Goodall tanóráját. Sikeresnek mondható a rendezvény, azért is, mert sikerült minden osztályunkat egy vagy több órára is bevonni.

Az egészséges élet címszó alatt, egyik osztályunkkal sikerült kijutnunk a pécsi futópályára biológia órán, ahol egy közös 2500 méteres futást teljesítettek az osztály diákjai.

 

Készítette: Kifor Gabriella ökokoordinátor

Pécs, 2021.06.14.