Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

"]

Zöld Energia On-line Vetélkedő

E-Napló

Keresés

A Pannonpower Holding Zrt. által szervezett Zöld Energia On – line Vetélkedő harmadik fordulójába továbbjutó csapatunk meglátogatta a pécsi erőművet és a PÉTÁV-t.

A Pannonpower Holding Zrt. felelős nagyvállalatként kiemelt feladatának tartja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a pécsi erőműben zajló, biomassza-alapú energiatermelést és ez által népszerűsítse a környezetbarát és fenntartható megújuló energiaforrásokat. Ehhez a célkitűzéshez szervesen kapcsolódik a Zöld Energia On – line 5 fordulós Vetélkedő. A versenybe gimnáziumunk 2 (háromfős a 10.A osztályból) csapattal nevezett be.

 A harmadik fordulóba továbbjutó csapatunknak lehetősége volt a verseny részeként november 9-n személyesen is ellátogatni Közép-Európa legnagyobb biomassza-erőművébe, a pécsi erőműbe, ahol a Zöld Zóna Látogatóközponttal és az erőmű működésével ismerkedtek meg.  

 

Következő alkalommal, november 17-n versenyzőink a PÉTÁV-nál jártak, ahol felfedezhették a  táv-hőrendszer titkait is, amely a 100%-ban megújuló forrásból előállított hőenergiát eljuttatja 31 ezer pécsi lakásba és több száz közintézménybe.

 
A vetélkedő most a 4. fordulónál tart.
Sok sikert kívánunk tanulóinknak: Szendrő Virág 10.A,  Bába Viktória 10.A, Olasz István 10.A a további fordulókhoz.