Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Tájékoztatás fogászati ellátásról

A Corona vírus (COVID-19) járványhelyzet értelmében egészségügyi vészhelyzet került kihirdetésre Pécsett a Lánc utcai rendelőintézetben is. Amíg a kormány máshogy nem rendeli, addig csak sürgősségi ellátások végezhetők telefonon történő előre egyeztetett időpontban. Részletek az elolvasom gombra kattintva.

Ennek értelmében a következő ellátások történnek:
– a fogból induló gyulladások ellátása (foghúzás)
– szájüregi tályog megnyitása, bölcsességfog körüli gyulladás kezelése
– a fogak friss baleseti sérüléseinek ellátása (foghúzás)
– idegentest eltávolítása
– állkapocsficam visszahelyezése, törött állcsont nyugalomba helyezése
– vérzéscsillapítás (tamponálás, varrat behelyezése)

ELŐZETES TELEFONOS EGYEZTETÉS NÉLKÜL NE JÖJJENEK A RENDELŐBE!
A fogászati beavatkozásokhoz használt fúrók, kézidarabok és berendezések a levegőben aeroszolt képeznek, emiatt az alapos fertőtlenítés ellenére is apró vízcseppek lebegnek a levegőben a rendelő egész területén, amelyekben a kórokozók még órákig életben maradnak és fertőznek. Ezért a járvány teljes ideje alatt tilos a levegő- és vízhűtéssel működő gépi műszerek használata. Tehát nem használhatunk fúrót, csiszolót, depurátort, NINCS TÖMÉSKÉSZÍTÉS, FOGKŐELTÁVOLÍTÁS.
Egészségünk megőrzése mindannyiunk érdeke.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy sürgősségi ellátást, gyógyszer felírást a gyermekek a lakcím szerinti vegyes fogorvosi körzetben is igénybe vehetik előre egyeztetett időpontban, így a felesleges utaztatás, személyi kontaktus elkerülhető. A folyamatos rendelés bizonytalan ideig szünetel, amíg a kormány máshogy nem rendeli. Kísérjék figyelemmel a kormány alapellátással kapcsolatos tájékoztatásait.

https://koronavirus.gov.hu/

Tisztelttel: Gálné Dr. Batta Anikó
+36-70/500-7250