Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Tájékoztatás

2020. március 16-tól visszavonásig a következő rend lép életbe:
Fontos rendelkezések, melyek fő célja a megelőzés és a  személyes találkozások minimálisra történő csökkentése a fertőzés megakadályozása érdekében!

Kedves Szülők, Diákok!

 • Az épületbe tanuló oktatási céllal nem léphet be.
 • Azoknak, akik általános iskolás gyermekük felügyeletét nem tudják megoldani, 8-tól 17 óráig terjedő időben – hétfőn és kedden az iskolában (3-5 fős csoportban) – utána a tankerület által szervezet összevont ügyeletet biztosítunk.

Kérjük azonban, hogy ezt csak nagyon indokolt esetben, azok vegyék igénybe, akiknek a munkája a járvánnyal vagy közfeladattal, közellátással kapcsolatos!

Felhívjuk figyelmüket, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek. 

 • Az intézményben 7.30-tól 17 óráig felelős vezető, a technikai személyzet és az informatikai segítséget nyújtó kolléga tartózkodhat.
 • A halaszthatatlan és nagyon indokolt belépéshez igazgatói engedély szükséges, amit a portásnál kell jelezni, kérni, vagy telefonon, emailben.
 • Az iskolába a felszerelésért visszajövő diákok egyenként léphetnek be az intézménybe. A tanulók március 17-én, kedden előzetes beosztás alapján léphetnek be az épültbe annak érdekében, hogy az itt tárolt, a tanuláshoz feltétlenül szükséges felszerelésüket magukkal vigyék. A beosztást hétfőn közzétesszük. (Szigorúan tilos: „Csak beugrok a cuccomért” „megnézem a leveleimet” „edzek egy kicsit” stb.).
 • A diákok a tananyagot a Kréta felületen keresztül fogják megkapni, a heti órarendjüknek megfelelő tantárgyaknak, és óraszámoknak megfelelően. A számonkérés is ezen a csatornán történik majd.

A digitális oktatás részleteiről hamarosan a Krétán és az iskolai weblapon keresztül tájékoztatást adunk!

A Kréta felületére való belépés módja ide kattintva olvasható!

 • A tudnivalókról, több helyen is folyamatos tájékoztatást fogunk adni.
 • Kérjük, hogy a kiküldött feladatokat a gyerekek vegyék komolyan, hiszen a tanév lezárása függhet tőle!
 • Az iskolagyümölcs, iskolatej felfüggesztésre kerül.
 • Az étkeztetés az önkormányzat feladata.

Hétfőn és kedden mindenkinek, aki korábban is étkezett biztosított az étkezése (napközi vagy menza).

Ezen a két napon csak a gyermekfelügyeletet igénylők fogyaszthatják el az iskolában az étkezéseket, a többiek éthordóban vihetik haza. (A napközisek a tízórait, ebédet és az uzsonnát.) Szerdától az étkezést igénylők éthordókban vehetik át az az ételt. 

Hétfőn és kedden szíveskedjenek a szülők az étkezést igénylők nevét leadni. 

Kérjük, amennyiben nem tartanak igényt az étkezésre szíveskedjenek azt lemondani (az ingyenesek is)!

Az étel átvétele későbbiekben is csak éthordóban lehetséges!

 

 • A kollégium vasárnap, hétfőn és kedden szervezi a diákok fogadását, lehetővé téve a kollégiumból a kiköltözést. Legkésőbb hétfőn mérik fel, hogy van-e igény kollégiumi ellátásra.

A kollégiumot igénylők számára nincs lehetőség a napközbeni eltávozásra.