Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Testnevelés házirend

TÁJÉKOZTATÓ A TESTNEVELÉS ÉS ÚSZÁS ÓRÁKRÓL

Felszerelés szárazföldi testnevelésen:

Sportcipő (ami nem utcai),
Tornanadrág (lányoknál sort vagy leggings),
Fehér póló.

Farmer nadrágot nem áll módunkban elfogadni.

A felszerelések beszerzésének végső határideje szeptember 15. Mulasztás esetén órai munka elégtelennel valamint többszöri hiány esetén szaktanári figyelmeztetésben részesítjük a tanulókat.

Felszerelés úszás órákon:

Törölköző, papucs, lányoknak hajgumi vagy úszósapka, fürdőruha vagy fürdőnadrág. Szükség esetén úszószemüveg.

A felszerelések beszerzésének végső határideje szeptember 15. Mulasztás esetén órai munka elégtelennel valamint többszöri hiány esetén szaktanári figyelmeztetésben részesítjük a tanulókat.

Felmentések:

 Azok a felmentések, amelyek egész tanévre szólnak, illetve részleges felmentést adnak, kérjük a szakorvostól szeptember hónap végéig beszerezni, majd a testnevelőnek odaadni.

Ezek az igazolások az iskolaorvoshoz kerülnek, ezek után kerül sor a gyógytestnevelés órákra való átirányításra.

SZÜLŐI FELMENTÉST csak abban az estben tudjuk elfogadni, ha az ellenőrzőben történik, a testnevelő tanár által kért oldalra (mellőzzük a füzetlapra, papírfecnikre írt igazolásokat, ezzel is szeretnénk a gyerekeket egy kialakított rend betartására és elfogadására szoktatni).

Alsós úszás órák:

Az alsós osztályokban az óralátogatás a szülők részére az igazgató által kijelölt időpontban vagy nyílt napokon történik.

Szeretnénk jelezni a Tisztelt Szülőknek, hogy az uszodánál található üvegablak előtti függönyt be kell húznunk a tanulóink érdekében, ezzel segíteni tudjuk gyermekük fejlődését, elsősorban a figyelmük érdekében tesszük.

Megértésüket előre is köszönjük.

Általános tudnivaló:

Örömteli dolog, hogy a mi iskolánkban sikerült a mindennapos testnevelést az érintett osztályokban az órarendbe iktatni.

Hiányzás, késés:  

 

A hiányzásokat igazolás hiányában igazolatlan órával szankcionáljuk.

 

Minden esetben mi testnevelő tanárok időben elengedjük tanulóinkat úszás illetve testnevelés órákról, tehát a következő tanórákról nem késhet el a tanuló. Amennyiben bármilyen előre nem látható ok miatt késne egy adott tanuló vagy osztály a következő óráról, akkor mi testnevelők ezt jelezni fogjuk az iskolának (igazgató, osztályfőnök).

 

TÁMOGATÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET ÉS MEGÉRTÉSÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!

 

Testnevelők:

 

Dr. Fábiánné Várhelyi Piroska