Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Emelt óraszámú német

Iskolánk Pedagógiai Programja alapján első osztálytól tanítunk német nyelvet intenzív, mégis játékos módszerrel, felhasználva korszerű informatikai eszközöket is.

 

5. osztálytól lehetőség van a németet heti öt órában tanulni, amelyet legtöbb évfolyamunkon a nyelvet tanulók és szüleik választanak is.

Célunk, hogy a 8. osztály után tanulóink – akár saját gimnáziumunkban, akár más intézményben – haladó szinten tanulják tovább a németet, és gond nélkül tanuljanak második idegen nyelvet is.

A német nyelv – szabályozott és áttekinthető nyelvtana miatt – első tanult nyelvnek kiváló választás, jó előkészítése a további nyugati nyelvek, köztük az angol nyelv zökkenőmentes elsajátításának.

Volt tanítványaink közül többen élnek, dolgoznak német nyelvterületen, legtöbben érettségit tesznek németből, és a visszajelzések alapján szép emlékként őrzik a német órák hangulatát, a színjátszás, közös programok élményeit.

A német színjátszás iskolánkban több, mint tíz éves múltra tekint vissza. Minden évben szereplői vagyunk a „Bemutatkozik a 2-es Iskola” nagyszabású iskolai rendezvényen.

Nyelvtanárok:

Nagy Erzsébet, Horváth Andrea, Horváth Beáta, Medgyesi Antal

 

Tanítási óráink nyíltak, kérjük, látogasson meg bennünket!

 Fellépés a „Bemutatkozik a 2-es Iskola” tanévvégi rendezvényen

 

 

Az ötödikes németes csoport színdarabot ad elő csoporttársuk, Kratafila Bettina meséje nyomán. A színdarab címe: „Blitz”, azaz „Villám”

 Márton napi készülődés

 

 

 

Harmadikosok