Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

EFOP-1.2.12

A Manna Alapítvány Zsályaliget élménytábora

A tanév elején az ötödik évfolyam tanulói a különleges természeti szépségű Pogány-völgyben, a környezeti fenntarthatóság szellemében épült Zsályaliget Élményparkban táborozhattak. A természet szeretetére épülő programok, a szórakoztató és egyben fejlesztő foglalkozások mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy táborozóink színes élményekkel gazdagodjanak.

Hétfőn elfoglaltuk a szállásunkat, majd bejártuk, megismertük az Élményparkot és bátorság próbán vettünk részt.

Kedden a Mohácsi lovasklub és a Busóudvar vendégei voltunk. Délután pedig egy különleges malom működésével ismerkedhettünk meg és kipróbálhattuk a papírmerítést is.

Szerdán a Zsályaligetben töltöttük el a napot: erdei-, és biciklitúra, kézműves foglalkozás és játék szerepelt a napi kínálatban. A parkban található játékok végtelen tárháza (gokart pálya, bátor játszó, homokváros, egyensúlypark, agrárfarm, drótkötélpálya, trambulinpark, szalmapajta, Viziváros, Tüskevár, Nádlabirintus, nomád állatkert, sportfelszerelések- és pályák) számos kalandra csábította társaságot.

Csütörtökön a pécsi Állatkert zoopedagógusai az állatok világával ismertettek meg bennünket. Nagy örömmel vettünk részt az állatok etetésében is. A kedvenceink a fókák voltak, így örömmel néztük végig a bemutatójukat.

Az utolsó előtti napon a Tenkes kapitányának nyomába szegődtünk. Végig járhattuk a siklósi várat, majd a hét csúcspontjaként a siklósi strand következett. A táborba érkezés után értékeltük a hetet. Az esti tábortűz és a sütögetés csak tovább fokozta a jókedvet. 

Szombat délelőtt elköszöntünk a tábortól, kedves segítőinktől és elindultunk hazafelé.

A program keretében iskolánk 5.a és 5.b osztálya a tanév elején egy hetes közösségépítő, – erősítő táborozáson vett részt Pogányban a Zsályaliget Parkban.