Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Erdei Iskola

E-Napló

Keresés

Erdei iskolában járt az 5.a osztály

Iskolánkban hagyomány, hogy az 5. és a 6. évfolyam természetközelben ismerkedik környezetünk élővilágával, és erdei iskola keretében, gyakorlatközpontú feladatokkal ismerkedik a természetvédelem fontos kérdéseivel.

2012. szeptember 12-én, csütörtökön, a viharnapon indultunk útnak Árpádtetőre, a Mókus Suliba, hogy a Mecsekerdő Zrt. által szervezett Erdei Iskolában az erdei ökoszisztémáról tanuljunk közvetlenül a természetben.

A hidegben, esőben nem túl nagy lelkesedéssel vártuk a buszt, de azon viccelődtünk, hogy mi akartunk őszi kirándulást, hát ez az lett. Az Erdei Iskolában már a buszmegállóban várt minket Gábor bácsi, akivel végig együtt dolgozhattunk a nap folyamán. Már a barátságosan berendezett speciális oktatóterembe is élmény volt belépni, hiszen már ott egy kicsit a természetben érezhettük magunkat. Természetismereti játékokon keresztül, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazítva, az élménypedagógia módszerével ismertük meg lépésről-lépésre Gábor bácsitól azt a sok titkot és érdekességet, ami megtöltötte napunkat.

Csepergő esőben sétáltunk egy jót a friss levegőn a szép, igényesen kiépített ösvényrendszeren, ahol a logikus gondolkodás, a figyelem és így a kérdésekre adott helyes válaszok egy-egy fabatkát értek. Gábor bácsi végtelen türelemmel mesélt a zizgő-nyüzsgő gyerekcsoportnak.

A Mókus Suli jelmondata azt mondja: ”Kirándulásod során csak a lábnyomodat hagyd az erdőben és csak az emlékeidet vidd magaddal!”  Az eső ellenére a nap végén vidáman, a friss levegőtől fáradtan, szép emlékekkel tele indultunk hazafelé. Jó oktató, jó helyszínen, jó programmal. Reméljük, legközelebb az időjárás is jó lesz.

 

Lukácsné Bartos Hajnalka