Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Aktuális hírek

IKT_banner

6. hír (2018.08.30)

 

A 2018-ra várt “laptopos továbbképzések” valószínűleg átkerülnek 2019-re.

 


5. hír (2018.05.30)

 

Intézményünk pedagógusai az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosító számú, „Digitális kompetencia fejlesztése” című című pályázat keretében összesen 122 laptopot vettek át. Ezen kívül érkezett még egy 5. osztály számára 30 tablet.

A wifi hálózat kiépítése várhatóan a nyár folyamán megtörténik.


 

4. hír (2018.03.26)

 

Az újabb laptop szállítmány a hírek szerint április 11-én érkezik.

 


 

3. hír (2018.03.24)

 

Az előző hírben közzétetteknek megfelelően március 20-án megérkezett a 68 darab HP 640 ProBook típusú laptop (az előző napon a pogányi iskolánk is kapott kettőt). A gépek kiosztását és beüzemelését azonnal megkezdtük, és március 23-ra minden gép gazdára talált!

Azok a kollégák, akik még szintén igényeltek laptopot és még nem kapták meg, valószínűleg áprilisban, valamikor a tavaszi szünet után kapják kézhez az i7-es processzorral ellátott DELL gyártmányú eszközöket.

Az itt olvasható nyilatkozatminta tartalmazza azt a nyilatkozatot és a hozzátartozó mellékleteket, amelyet a gép átadásával egyidőben kellett a pedagógusoknak aláírni. Azoknak is, akik már megkapták a notebookot, és azoknak is, akik még nem, érdemes elovasni ebből a 2. számű melékletet, amely a tanfolyamokról tartalmaz némi információt. A notebook üzembehelyezési útmutatót is érdemes elvasni azoknak is, akiknek a gépe már üzembe lett helyezve, és azoknak is, akik még várnak erre.

Annak érdekében, hogy az új számítógépek minél eredményeasebben tudjuk felhasználni, az IKT hírek rovat “Cikkek, vélemények, ajánlások” című fejezetében próbálunk olyan információkat megosztani, amiknek a birtokában elkerülhetjük az új géppel, a sokaknak új operáciüs rendszerrel (Windows 10) kapcsolatos apró buktatókat

Sajnos a beígért projektorokról és a wifi hálózat kiépítéséről nincs semmi hírünk. Az ötödikeseknek igényelt tableteket valószínűleg a következő tanév ötödikesei fogják megkapni.

 

A laptopok üzembehelyezésével kapcsolatban további információk itt érhetőek el:

http://kk.gov.hu/digitalis-kompetencia-fejlesztese

 


 

2. hír (2018.03.01)

 

A Tankerülettől azt az információt kaptuk, hogy minden kolléga, aki igényelt laptopot és vállalta ennek fejében az IKT képzést, hamarosan megkapja a gépet. A kiszállítás két turnusban történik: 68 gépet hoznak március 20-án, további 45-ről pedig annyit tudunk, hogy valamikor március második felében érkeznek. A két különböző időpontot az indokolja, hogy kétféle típust kapunk. Mindkettőnek kiválóak a paraméterei, de a várhatóan később érkező 45 db-nak valamivel gyorsabb a processzora. Azt, hogy ki melyik típust kapja, egy tavalyi IKT-s önértékelés alapján döntötték el, nekünk nem volt beleszólásunk. A kétféle számítógép fontosabb paraméterei:

 

HP ProBook 640 G2 egyedi konfigurációjú üzleti notebook Dell Lattitude 5480 notebook
Intel 6. generációs Core i3-6100 U processzor Intel 6. generációs Core i7-6600 U processzor

8 GB DDR4 RAM

14”-es, 1920×1080 felbontású csillogásmentes kijelző

256 GB SSD meghajtó

Windows 10

egér

laptop táska

 


1. hír (2018.01.22)

 

Kedves Kollégák!

 

Ha ezt a cikket két hónappal később írnám, valahogy így kezdeném:

 

„Ezt az oldalt intézményünk új honlapján azért indítottuk, hogy legyen egy helyünk, ahol IKT-vel kapcsolatos híreket, ezzel kapcsolatos cikkeket, ismertetéseket, módszertani ajánlásokat teszünk közzé.”

 

Az új honlap azonban várhatóan csak márciusban indul be, az események pedig hamarosan felgyorsulnak, ezért úgy döntöttünk, hogy még a régi keretek között elindítjuk ezt a hír folyamot, és majd később a végleges helyére költöztetjük.

 

Mi várható a közeljövőben?

 

Mindenki tudja, hogy az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosító számú, „Digitális kompetencia fejlesztése” című című pályázat keretében az alábbiakat igényeltük, illetve vállaltuk:

  • összes ötödikes tanulónk számára kértünk tabletet;
  • 117 kolléga igényelt laptopot, és vállalta, hogy IKT oktatáson vesz részt;
  • a teljes intézményben hamarosan kiépítik a teljes Wifi lefedettséget;
  • a Tankerülettől jelentős mennyiségű projektort kapunk.

A hírek szerint a fenti örvendetes változások 2018. első negyedében bekövetkeznek (kivéve a továbbképzéseket). Mindez természetesen kötelezettségeket is ró ránk. Nem csak a továbbképzésen való részvételre gondolok. Az eszközöket használni is kell, ehhez új tananyagokat kell megismerni, esetleg létrehozni, új módszertani fogásokat kell beépítenünk óráinkba. Természetesen erre várhatóan felkészít bennünket az említett továbbképzés, de ez nyilván nem lesz elég: legtöbbet egymástól tudunk tanulni. Ennek a közös tanulásnak szeretnénk itt helyet adni. Ezért várunk rövidebb, hosszabb cikkeket, ismertetéseket, a kétsoros figyelemfelhívástól a hosszabb elemző cikkekig. Nagyon hasznos az is, ha valamilyen IKT-vel kapcsolatos témakör, vagy egy jó gyakorlat linkjét küldi be valaki, esetleg néhány mondatos megjegyzéssel. Természetesen várjuk a saját tapasztalatok, jó gyakorlatok részletes kifejtését is, esetleg saját tananyagokat, vagy ezek linkjét. (A cikkeket a pinter.laszlo(kukac)educentrum.hu címre kérjük.)

 

A vállalt továbbképzések tartalmáról egyenlőre semmit sem tudunk. Az időpontokról annyi derült ki, hogy egy jelentős részük 2018 őszén biztosan sorra kerül.

 

2007 körül intézményünk dolgozói közül sokan vettek részt SDT továbbképzésen. Ekkor az derült ki, hogy többen, akik akkor erre jelentkeztek, azért tudták nehezen teljesíteni a követelményeket, mert informatikai alapismereteik hiányoztak, ezért akkor rövid alapismereti tanfolyamokat kellett szerveznünk. Annak érdekében, hogy megelőzzük az akkor felmerült problémákat, házon belül rövid képzéseket tartanánk azoknak a kollégáknak, akik jelentkeztek az IKT továbbképzésre, de nem biztosak abban, hogy elegendőek-e ehhez az ismereteik. Az ezzel kapcsolatos igényeket hamarosan felmérjük.

» Kapcsolódó dokumentumok: