Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

Zsolnay Piknik

A Baranya Megyei Tehetségpontok találkozója 2016.05.20-án került megrendezésre. A nagy lehetőségeket rejtő bemutatkozásnak a Zsolnay Negyed adott otthont.

 

A változatos, több épületben és kültéri színpadon zajló programoknak méltó színtere volt az EKF-re felújított Zsolnay Negyed. Az időjárás is kegyes volt mind a szereplőkhöz, mind a szervezőkhöz. Kellemes délelőtti, illetve kora délutáni kultúrprogramon vehettek részt az odaérkezők.

 

 

Számos Tehetségponthoz tartozó fellépő között intézményünk az ANK Tehetségpont színes programsorozattal készült.

Az 1es Iskola Színes Színpada Hajnal Éva tanító vezetésével, felolvasószínházzal mutatkozott be. Előadták Íjjas Tamás-Lackfi János: A világ legrövidebb meséit. A 3. d osztály táncosai Bánfi Rita vezetésével a Cinegés című koreográfiájukat mutatták be. Az osztály kiskórusa Péter Ágnes tanító és Villuth András (Röppentő Zenekar) közreműködésével Gábor Emese megzenésített verseivel arattak nagy sikert. Versmondónk a 4. c osztályból érkező Dányi Milán elkápráztatta a közönséget. Felkészítője Fülöpné Gyarmati Zsuzsa.

 

 

A Művészeti Iskola számos produkcióval képviseltette magát. Országos Zongoraversenyek győztesét, Forgó Boglárkát hallhattuk. Felkészítője Iván Katalin. Majd furulya, gitár és tánc kategóriában mutatkoztak be az intézmény növendékei. Furulya Kubicsek Levente, Zilahi Márton, felkészítőjük Lovász Péterné Balázs Magdolna, gitár- Szigeti Bence, felkészítője Sára Erika, fafúvós kvartett, felkészítője Takácsné Alexa Margit.A tánc kategóriában Radics Zorka felkészítő tanár növendékei szerepeltek a tőlük megszokott professzionális módon. Martinez Alexandra Esmeralda című koreográfiával, illetve Debreczeny Lilla, Sebők Aida és Martinez Alexandra Kapcsolódás című koreográfiával mutatkoztak be.

 

 

A fellépőkre bizonyára ösztönzőbben hatott volna a nagyobb létszámú közönség. A szervezők nagy elszántsággal viseltettek a kisebb, nagyobb felmerülő problémákkal, igyekeztek elhárítani az akadályokat. Ezt leszámítva a gyerekek és a pedagógusok jól érezték magukat, tartalmasan töltöttek el egy napot a tehetség jegyében a Zsolnay Negyedben.