Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

V. Apáczai Matematika Kupa

kép

„Ami olykor világos… és olykor homályos valami,… az a matematika”

/Lakatos Imre/

 

A pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (ANK) 2009-ben is versenyezni hívta az általános iskola 7. és 8. évfolyamos diákjait. A 2009. december 4-én rendezett V. Apáczai Matematika Kupa versenyen 78 diák vett részt, közöttük határon túli versenyzőkkel.

 

A verseny céljai között szerepelt a versenyzési lehetőség biztosítása, a tehetségek felkutatása, valamint a kitekintés határon túlra, partnerkapcsolatok kialakításának támogatása, a határon túli magyar anyanyelvű matematikatanárok szakmai tapasztalatcseréje.

kép

A versenyfeladatok megoldásának ideje alatt a tanulókat kísérő pedagógusok számára, Szabó Ildikó tanárnő vezetésével szakmai kerekasztal beszélgetést tartottunk, melynek témái a spidronok, a geometria és a művészet kapcsolata, speciális módszertanok, eszközök bemutatása voltak.

A versenyt követően, az eredményhirdetésig

kép  az ANK Művészeti Iskola táncos-zenés műsorát tekinthették meg vendégeink, majd Szabó Ildikó tanárnő vezetésével megismerkedhettek az előzőleg a kép

 pedagógusoknak bemutatott eszközökkel, módszerekkel, speciális testeket hajtogattak, melyeket a gyerekek haza is vihettek.

Mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést, kíváncsian vártuk, melyik csapat lesz az idei kupagyőztes.

 

Helyezések:

 

Csapatverseny:

7. oszt.:  1. hely:   Janus Pannonius Gimnázium csapata kép
8. oszt.:  1. hely:   PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskola csapata (kupagyőztes csapat) kép

 

Egyéni helyezettek:

7. oszt.:            1. Molnár KristófJanus Pannonius Gimnázium

                        2. Bérces MarcellPTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskola

                        3. Trócsányi BoldizsárMecsekaljai Iskola Köztársaság téri Iskolája

 

8. oszt.:             1. Dobra Gábor

                         2. Sárszegi Noémi – mindhárman a PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskola tanulói

                         3. Horváth Hanna

kép Az eredményhirdetést követően a határon túli vendégeinkkel sétát tettünk Pécs történelmi belvárosában, megnéztük a Székesegyházat, a Cella Septichora központot, majd nézelődtünk a Szent István téren berendezett Adventi Vásár forgatagában.

Az V. Apáczai Matematika Kupa megrendezését a Balassi Intézet szakmailag és pénzügyileg támogatta.

 

2010 decemberében ismét szeretettel várjuk az érdeklődő 7. és 8. évfolyamos tanulókat és felkészítő tanáraikat.

 

<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}

A pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ 2009-ben is versenyezni hívta az általános iskolák 7. és 8. évfolyamos diákjait. A 2009. december 4-én megrendezett  V. Apáczai Matematika Kupán 11 iskolából 44 hetedik osztályos és 32 nyolcadik osztályos tanuló vett részt, közöttük határon túli résztvevőkkel.

Céljaink között szerepelt versenyzési lehetőségek biztosítása az érintett korosztály számára, tehetségek felkutatása, valamint kitekintés országhatárokon túlra, partnerkapcsolatok kialakítása, a határon túli magyar anyanyelvű matematikatanárok szakmai tapasztalatcseréjének elősegítése.

A jó hangulatú versenyen 80 diák vett részt. A versenyfeladatok megoldása idejére a tanulókat elkísérő tanárok számára Szabó Ildikó tanárnő vezetésével szerveztünk egy kerekasztal beszélgetést, melynek témái a spidronok, a geometria és a művészet kapcsolata, speciális módszertanok, eszközök bemutatása voltak.

A versenyt követően, az eredményhirdetésig az ANK Művészeti Iskola tanulóinak bemutatóját tekinthették meg vendégeink, majd Szabó Ildikó tanárnő vezetésével a gyerekek testközelből is kipróbálhatták az előzőleg pedagógusoknak bemutatott ezsközöket, saját munkadarab elkészítésével emléket vihettek magukkal.

 

Helyezések:

 

Csapatverseny:

7.oszt.:  1. hely: Janus Pannonius Gimnázium csapata

8.oszt.:  1. hely: PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskola csapat (kupagyőztes csapat)

 

Egyéni helyezettek:

7. oszt.:            1. Molnár Kristóf                Janus Pannonius Gimnázium

                        2.Bérces Marcell                PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskolája

                        3.Trócsányi Boldizsár         Mecsekaljai Iskola Köztársaság téri  Iskolája

 

8. oszt.:            1. Dobra Gábor

                        2. Sárszegi Noémi

                        3. Horváth Hanna               mindhárman a PTE I.sz. Gyakorló Általános Iskola tanulói

 

 

Az eredményhirdetést követően határon túli vendégeinkkel sétát tettünk Pécs történelmi belvárosában, ellátogattunk a Székesegyházba, a Cella Septichora központjába, megtekintettük a Szent István téren berendezett Adventi Vásárt.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4