Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

ÖKOLI vetélkedő

 Harmadik alkalommal került megrendezésre a városi ÖKOLI vetélkedő

 
Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a városi ÖKOLI vetélkedő, melynek középpontjában a fenntarthatóság és a környezetvédelem volt. Kollégiumunkat az ÖKO-doktor csapata képviselte, melynek tagjai Alabert Valentin, Beck Bálint és Mezei Norbert voltak. Felkészítő tanáruk Egressy Sándor volt.
 
Az első két fordulóban a csapatok a szelektív hulladékgyűjtéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat kaptak. A döntőben a következő témákban mutathatták meg diákjaink tudásukat:
 
Az 1. feladatban a “zéró hulladék” elvét felhasználva a csapatoknak egy közösség életében kellet jó megoldásokat találni különböző területeken, pl. vásárlás, közlekedés, háztartás, ok-tatás.
 
A 2. feladat egy online kvíz volt. A fenntarthatóság témaköréből kaptak 10 kérdést a csapa-tok.
 
Végül a környezetvédelem területéről kellett jó és rossz példákat bemutatni, előzetesen készített fotók segítségével. Egy plakátot is kellett készíteni, az Európai Hulladékcsökkentési Hét szlogenje alapján: „Ne dobd ki, használd újra!”
 
A versenyen tanár és diák egyaránt jól érezte magát. Idén sajnos nem sikerült dobogós helyezést elérnünk viszont környezetvédelem szempontjából több fontos és hasznos ismerettel gazdagodtunk, melyeket majd szeretnénk beépíteni mindennapi életvitelünkbe.
 
Egressy Sándor