Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Gimnazistáink csapata a PénzSztár verseny országos döntőjén vett részt!

Szalagavató

E-Napló

Keresés

 

 

Mátis Evelin 11.b osztályos tanuló beszámolója a szalagavató eseményeiről:

Harmadikosként személyesen is részt vettem az ünnepségben. Ott voltam minden próbán, minden botlásnál, s végül láttam ahogy negyedikeseink könnyes szemmel, de még is emelt fővel büszkén sétáltak le a lépcsőkön, végig a sorok között, azt sugallva, hogy büszkék iskolájukra, s arra hogy ezt a csekély négy évet itt tölthették el. Életre szóló barátságok köttettek, emlékek melyeket sose felednek.

 

Az ünnepség meghitt volt, egyszerű még is letisztult. Először a végzős osztályok felvonultak a színpadra, ez alatt az általuk választott zene kellő hangulatot teremtett. Miután helyet foglaltak egy kis meglepetés várt rájuk. Ugyanis, gimnáziumunknak van egy iskolaújságja, melybe tanulóink elküldhetik műveiket, hogy mások is megismerhessék gondolataikat, érzéseiket. A végzős diákok közül is sokaknak megjelent a verse, és ezeket az ünnepség alatt el is szavaltuk. Megtisztelő érzés volt megosztani másokkal mind azt, mely az ő fejükben járt, átadni mindent, amit ők éreztek.

 

Az általunk nyújtott műsor közt a nézők láthattak szerelmes keringőt, valamint modern táncelőadást is. Mindezek után a szalagtűzés következett. Az A és a C osztálynál a harmadikos évfolyam tűzte fel a szalagot, s így méltón búcsúzva el tőlük adták át a virágot. A B osztálynál az osztályfőnökük tűzte ki nekik a szalagot, egyesével búcsúzva el tanítványaitól.

 

A könnyek után, azonban egy kis vidámság is jött. A negyedikesek készültek egy-egy osztálytánccal, valamint egy évfolyam tánccal, s így méltó véget ért a szalagavató ünnepség.

» Kapcsolódó dokumentumok: