Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

DSD – Deutsches Sprachdiplom

E-Napló

Keresés

Iskolánk 2008-ban megkapta Németorszég Kultuszminiszterkonferenciájától és az Oktatási és Kultúrális Mininsztériumtól azt a lehetőséget, hogy iskolánk diákjai német nyelvből ingyenes felsőfokú nyelvvizsgát tehessenek.

 

A Német Szövetségi Köztársaság kultuszminiszterei 25 évvel ezelőtt hozták létre ezt a vizsgarendszert abból a célból, hogy az iskolai német nyelvoktatást  országismerettel, irodalommal és  interkulturális ismeretekkel gazdagítsák. 

 

A német órákon elsődleges célunk az, hogy a tanulókat felkészítsük erre a vizsgára. Munkánkat németországi önkéntes fiatalok is segítik.

 

A lehetőség iskolánk minden diákja számára adott, aki magas óraszámban tanulja a német nyelvet. A sikeres vizsgázók diplomája eredménytől függően közép- és felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű. A megszerzett diploma feljogosítja diákjainkat arra, hogy németországi egyetemeken, illetve főiskolákon tanulhassanak.

 

Az írásbeli vizsgára minden év december első hetében, a szóbeli vizsgákra december közepétől a január végéig terjedő időszakban  kerül sor.

 

 

A DSD vizsgáról és a német nyelv oktatásáról további hasznos információkat találhatnak a következő oldalakon:

 

http://www.zfa-budapest.dasan.de

http://www.gratis-wiki.com/DSD/index.php?title=DSD:Portal

http://www.nyak.hu/doc/honositas/honositas-nemet.asp

http://www.deutschessprachdiplom.eu/

http://www.study-in-germany.de/german

http://www.deutschessprachdiplom.eu/

http://www.study-in-germany.de/german