Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

Verébavató

E-Napló

Keresés

2019.09.26-án sor került a verébavatóra a gimiben. A 11.A osztály, a két évvel ezelőtti verébavató nyertese már hetekkel előtte elkezdte a készülődést: kitaláltuk a témákat illetve a feladatokat, megterveztük a díszletet. A választásunk témák terén a Trónok harcára (9.A), a Disney hősökre (9.B) és a Noé bárkájára (9.C) esett.  A témákat az első héten a 9. évfolyamosok képviselői húzták ki.

Az elkövetkezendő hetekben minden rajzórán a színházterem dekorációit készítettük a 11. évfolyamosokkal, többek között egy óriási vastrónt, Disney kastélyt, illetve egy bárkát is. Kijelöltük a műsorvezetőket, a játékmestereket, a segítőket, a biztonsági embereket, a zsűritagokat. Lázasan készülődtünk a nagy napra, megsütöttük a jutalom tortákat, és lelkesen vártuk a 9.-esek produkcióit.

Sorsközösséget vállalva az elsősökkel minden műsorvezető és játékmester a testvérosztálya témájának jelmezét vette fel. A verébavatón nagyszerűen éreztük magunkat, rendkívül jól szórakoztunk a kilencedikes osztályok színvonalas előadásain. Mindenki komolyan vette a feladatát, és az egész rendezvény remekül sült el. A program végeztével mindannyian úgy véltük, hogy teljes mértékben megérte a rengeteg munkát, amivel a szervezés járt, mivel a végeredménnyel mindenki elégedett volt.

Szabó Zsófia, 11.A