Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Gimnazistáink csapata a PénzSztár verseny országos döntőjén vett részt!

Szalagavató ünnepség

E-Napló

Keresés

Felejthetetlen szalagavató ünnep

 

Jó hangulatú szalagavatóval ünnepeltük, hogy elérkezett a gimnáziumi évek vége, és hamarosan megkezdődik a legnagyobb megmérettetésünk, az érettségi vizsga. Az alsóbb évesek műsorral kedveskedtek a több száz fős közönségnek, amit bál követett a Nevelési Központ színháztermében.

Gimnáziumunk szalagavatóját 2019. január 18-án rendezték. Ezt az ünnepséget sok előkészület előzte meg mind tanáraink, mind pedig a diákok részéről. Kezdve a felvonulás menetének megszervezésétől a színvonalas előadásokig. Ez minden fáradtságot megért, mert láthattuk a büszkeséget a szüleink és a tanáraink arcán.

 

A nagy napon 16 órakor már a színházterem bejárata előtt álltunk, várva a bevonuló zenénkre. A vonulások után elfoglaltuk a helyünket, és kezdetét vette a nekünk szóló műsor, amit a tizenegyedikesek készítettek. Az előadás után felmentünk a színpadra, és megkaptuk a várva várt szalagot, melyet az osztályfőnökök és iskolatársaink adtak át. Ezt követhették a szüleink élőben a színházteremben és vendégeink az aulában egy kivetítőn keresztül is. A ceremónia után a végzős osztályok bemutatták az osztálytáncaikat, amire hónapokon keresztül készültünk. Nagyon jó hangulatban telt és siker fogadta mind a három végzős produkciót. Ezt követően az évfolyamkeringő következett, mint a ceremóniát lezáró tánc, melyhez a parketten biztosítottak helyet nekünk a fényekkel együtt. A svédasztalos vacsora után egy fergeteges bálon mulathattunk szüleinkkel és tanárainkkal együtt.

 

Néhány vélemény a 12. A osztály tanulóitól:

„Nekem a szalagavató egy emlékezetes élmény volt. A legjobb barátnőmmel vonultam, ami ugyan meglepetéskent ért, de annál jobban örültem neki. A műsor, amit a 11.-esek szerveztek, szembesített azzal, hogy bizony közeleg a vége és elválnak útjaink… De ennek, azt hiszem, épp az volt a lényege, hogy visszaemlékezzünk erre a meghatározó 4 évre. Amikor a színpadon az osztálytársaim mellett állva a nevemet mondták, és feltűzték rám a szalagot, büszkeséget éreztem. Büszke voltam magamra és a társaimra, hogy túléltük ezt a 4 évet, és már csak egy nagy megmérettetés van előttünk, és felnövünk. Az osztálytáncokra térve kijelenthetem, hogy mind a három osztály igazán önkifejező produkciót mutatott be. A keringő gyönyörű volt, a lányok ragyogtak, a fiúk pedig igazi fiatal férfiakként vezették őket. A vacsora svédasztalos megoldása nekem rendkívül tetszett, igaz, az adagot keveselltem, de azt hiszem, csak én vagyok nagyétkű, és harmadszorra már nem volt merszem odamenni finomságokért. Aztán eljött a bál, amit én nagyon, de nagyon élveztem, őszintén megmondom, pozitívan csalódtam. Jó volt a zene, a hangulat, de főleg az én kedvem. Köszönöm az élményt!”  – mondta el László Dorina.

„Nekem a szalagavató hatalmas élmény volt. Jó volt látni mind az osztálytársaimat, mind az évfolyamtársaimat, ahogyan izgatottan várták a nagy pillanatot. Az ünnepség teljes menete remek volt, nem voltak fennakadások sem. Feszes volt a program, egymás után jöttek a műsorszámok, így sietnünk kellett, hogy be tudjunk állni a táncokhoz. A svédasztalos vacsora szerintem is nagyon jó volt, sokszor visszamenetem repetáért… A bálon végig ott voltam, és nagyon jót mulattam, a zenekar szuper volt!” – tette hozzá Mészáros Máté.

Köszönjük, hogy itt tölthettük a legfontosabb éveinket!

 

László Dorina 12. A

Lenner Petra 12. A

Mészáros Máté 12. A

 

 

Egy 11.-es diák szemével

2019. január 19-én megrendezésre került a várva várt szalagavató bál. A tizenegyedik évfolyam adott színvonalas műsort a ballagó tizenkettedik évfolyamnak.

 

Sok héten át tartó készülődésünk meghozta gyümölcsét, ugyanis az ünnepelt osztályoknak nagyon tetszett az előadás, főleg, mert felelevenítettük az elmúlt négy év emlékeit. A szalagtűzés előtt énekkel és versmondással búcsúztattuk őket. Az ünnepség után minden osztály előadta saját táncát, majd nagy izgalommal öltöztek át elegáns, báli ruhájukba, hogy előadják az évfolyam keringőt. Minden szülő büszkén figyelte gyermekét, ahogyan áttáncolja magát a felnőttkorba. Egy finom vacsora után megkezdődött a bál, ahol már büszkén viselték iskolánk szalagját. A bál után a diákok egy utolsó közös „after party”-n mulathattak együtt. Szívünk nehéz, mert újra búcsúzni kell, de büszkék vagyunk, hogy megismerhettünk titeket.

Tóth Noémi 11.b, Salamon Krisztina 11.b