Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

Közösségi vita

E-Napló

Keresés

Közösségi vita

2016.05.24.

 

Résztvevők:

 

ANK Gimnázium, ANK 1. számú Általános iskola és Erasmus+  „10 Towns” programból 9 ország

Az ERASMUS+ Európai Uniós program keretében, 10 ország képviseletével május 24-én közösségi vitát rendezett a gimnázium az ANK 1 számú általános iskolájának 8.b és 8. e osztályába járó kéttanítási nyelvű osztályos diákjainak és a gimnáziumból az Erasmus 10 Towns projektben résztvevő diákjainak a közreműködésével.

A közösségi vitára az ANK gyermekkönyvtárában került sor és témája a „Társadalmi kirekesztettség” volt. Ezen belül az iskolai zaklatások („Bullying”) témakört dolgoztuk fel a közösségi vita módszerével. A vita angol nyelven történt, mivel a csoport nagyobb része másik 9 EU-s országból érkezett (Bulgária, Románia, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Olaszország, Franciaország, Portugália, Németország). Összesen 35 diák vett részt a vitában, melyet Pék Mónika tanárnő szervezett és bonyolított le.

A feldolgozott téma az általános iskolai felső tagozatos és gimnáziumi korcsoporthoz nagyon közelálló, emiatt sok tapasztalattal és személyes élménnyel rendelkeznek. A különböző feladatokban, és a feladatok utáni reflexiókban ez meg is mutatkozott.

A vitában egy nagy felháborodást keltett, szomorúan végződött tini története is előkerült, ahol a diákok kifejezhették véleményüket négysarkos vita keretében arról, hogy szerintük kinek a hibája volt, ami történt (négysarkos vita).