Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

Újabb Erasmus+ KA2.2 találkozó Szófia, 2015. november 2-9.

E-Napló

Keresés

Az Erasmus+ „The town as a space for developing creativity and entrepreneurship” című pályázat újabb állomása Bulgária volt.

Az Erasmus+ „The town as a space for developing creativity and entrepreneurship” című pályázat újabb állomása Bulgária volt, ahol a Sveti Sedmochislenitzi partneriskola kilenc Európai uniós ország diákjait és tanárait fogadta. Iskolánk 5 fővel vett részt a találkozón.

 

A tanulók bolgár családoknál lettek elszállásolva, így betekintést nyerhettek a bolgár hétköznapokba is. Természetesen új barátságok alakultak, és az iskolában szerzett angol tudást is mindenki használhatta, mivel a munkanyelv az angol volt.

 

A diákok powerpoint prezentációkkal, és vitához való érvekkel készültek a programra, melynek központi témája az „Oktatás és karrier” volt. A téma határozottan érdekesnek bizonyult, mert a tanulók mindegyike aktívan vett részt a bolgár koordinátor-tanár által levezényelt vitafeladatban.

 

A komoly munka mellett jutott idő a kultúrára is. Szófia fő nevezetességeinek megtekintése mellett meglátogattuk a hegyekben fekvő középkori Rila kolostort és Plovdivot, az ország egyik gyöngyszemét.

 

Sok élménnyel és új ismerősökkel gazdagodtunk, de leginkább azzal a tapasztalattal érkeztünk haza, hogyha angolul jól beszélsz, kitágul előtted a világ.

 

2015. november 25.                                                                 Benkőné Bayer Anikó