Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

ERASMUS+ tanártovábbképzés

E-Napló

Keresés

 A számítógép, internet és egyéb alkalmazások használata a nyelvtanításban

Cardiff, Wales

ERASMUS+ tanártovábbképzés

Cardiff, Wales

Téma: A számítógép, internet és egyéb alkalmazások használata a nyelvtanításban

 

2015.02.21-03.01.

COURSE FOR TEACHERS OF ENGLISH (USING TECHNOLOGY FOR TEACHING ENGLISH)

 

 

Az Erasmus plus KA1 program keretén belül az ANK Gimnázium négy tanára számára nyílt lehetőség a tanártovábbképző programon való részvételre. A programot Erdélyi Krisztina tanárnő koordinálja. A részt vevő nyelvtanárok: Erdélyi Krisztina, Pék Mónika, Bender Ágnes, Jani Péter. A programból két képzés valósult meg eddig.

Az időrendben először lezajlott képzés 2015 február végén kezdődött és Pék Mónika angol nyelvtanár vett részt rajta.

 A képzés témája:

Téma: A számítógép, internet és egyéb alkalmazások használata a nyelvtanításban

COURSE FOR TEACHERS OF ENGLISH (USING TECHNOLOGY FOR TEACHING ENGLISH)

 

A képzés helyszíne és időpontja:

 

Cardiff, Wales

2015.február 21-március 1.

 

A képzés szervező intézménye:

 

International Study Programmes

 

A képzést a téma egyik nagy szakértője, Graham Workman tartotta. A képzés során megismertette a hallgatókkal az általa létrehozott weboldal tartalmát. Ezen a weboldalon hasznos linkek találhatóak a nyelvtanításhoz.

www.grahamworkman.com

http://www.grahamworkman.com/?page_id=16

Segítségükkel fejleszthetőek a különböző készségek az idegen nyelven úgymint a hallás-, szöveg-, írás-, beszéd-készség. A képzés sokat segített abban, hogy a 21. század tanárai is megismerjék a számítógép, internet és okos telefonok által nyújtott lehetőségeket a nyelvtanításban. Napjainkban ez nagyon időszerű, mert egyre nehezebb a tanulók motiválása, és a 21. század technikai eszközei nagyszerű és széles választékát nyújtják azoknak a programoknak, információknak, amelyekkel a mostani generáció is elérhető és motiválható. Mindez a tanárok részéről rendkívüli tájékozottságot és ráfordított időt igényelne, hogy ezen ismereteket maguktól sajátítsák el, és ez a képzés is azért jött létre ebben a témában, hogy ezt az ismerkedési folyamatot gyorsabbá és hatékonyabbá tegye.

A digitális műveltség (DIGITAL LITERACY) egyre inkább előretör. Nagyon fontos ennek birtoklása a megfelelő információhoz való gyors hozzáféréshez és ennek a kommunikációjához is. Emellett a tanulók a különböző programokkal gondolataikat egyedi formában fejezhetik ki és azt a különböző megosztási lehetőségekkel könnyen eljuttathatják egymáshoz és tanáraikhoz is.

A digitális tudással nemcsak a nyelvi készségeket fejleszthetjük, hanem formálhatjuk a tanulók érdeklődési körét, valamint a jövőben az elhelyezkedésüket a munkaerő piacon.

 Az okos telefon használatával történő tanításnak az is az előnye, hogy ez a készülék mindig a diákoknál van, és akármikor elérhető.

A tanfolyam során házi feladatokat is kaptak a résztvevők, úgyhogy igazi diáknak érezhették magukat. Rendkívül sok tapasztalattal és ismerettel gazdagodhattak a résztvevők.

 

Egy-két kép a tanfolyamról, oktatóról, hallgatókról és Cardiffról: