Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

  • Országos első a ZsANK!!! – Pénzsztár

Comenius találkozó: Bulgária

E-Napló

Keresés


Comenius találkozó: Bulgária

 

2015.03.25-30.

2015.március 25. (Szerda)

Reggel 7 órakor elindultunk a reptéri transzferrel Bécsbe. 5 órás utazás után megérkeztünk a reptérre. A repülőnk 15:15-kor indult és másfél órát repültünk. A reptéren vártak minket a bolgár iskola diákjai és tanárai. Kisbusszal elvittek minket a Sveta Sofia Hotelbe, ahol elfoglaltuk a szállásunkat és este egy finom vacsorát kaptunk.
2015. március 26. (Csütörtök)

A délelőttöt a Peyo Yavorov magániskolában töltöttük, ahol a bolgár diákok köszöntő műsorral vártak minket. Ezek után minden ország diákjai előadták a prezentációjukat a megadott témákkal kapcsolatban. A témák a szabadsághoz, a boldogsághoz, a családhoz és a pihenéshez való jogokkal voltak kapcsolatosak. Utána ebédelni vittek minket. Ebéd után Szófia polgármestere fogadott minket. Kaptunk ott egy kis ajándékot is, majd körbe vezettek minket egy a Szent Szófia templomban, amiről a város kapta a nevét. A programok után visszamentünk a hotelbe és vacsoráztunk.

 


2015. március 27. (Péntek)

 

A reggeli után, elvittek minket a Szófiában lévő Európai Uniós információs központba, ahol meghallgatunk egy rövid előadás volt az európai unióról. Ezek után buszra ültünk és egy hosszú utazás után megérkeztünk Bulgária második legnagyobb városába, Plovdivba. Idegenvezetővel megtekintettük a város nevezettességeit majd kis szabadidő után elindultunk vissza. A vacsorát egy tradicionális Bulgár étteremben ettük. Az ételről megoszlott a véleményünk.


2015. március 28. (Szombat)

Ezt a napot városnézéssel töltöttük Szófiában. Megtekintettük a nevezettességeket és a különleges antik épületeket. Többek közt: a Szent György templomot, az Alexander Nyevszki katedrálist, a Szent Miklós templomot, az Ivan Vazov Nemzeti Színházat és a Bulgár Parlamentet. Ebéd után rengeteg szabadidőt kaptunk a város felfedezésére és vásárlásra.

 

2015. március 29. (Vasárnap)

 

9:30-kor indultunk el a Rila kolostorhoz, ami a legnagyobb és leghíresebb kolostor Bulgáriában. Nagyon szép tájakat láttunk, hegyeket, hegyi kecskéket, és vízeséseket. Útközben megálltunk piknikezni egy vízesés mellett. A kolostor gyönyörű volt. Este vacsoráztunk, ahol egy énekes nőt hívtak nekünk, aki tradicionális bolgár táncokra tanított minket. Ezután jött a búcsú ünnepség. Vissza fele a buszon nagyon jól éreztük magunkat a többiekkel együtt.


2015. március 30. (Hétfő)

10:30kor elindultunk taxival a hotelből a szófiai repülőtérre. 13:40-kor indult a gépünk Bécsbe. Onnan reptéri transzferrel hoztak minket haza.