Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Testnevelés házirend

TÁJÉKOZTATÓ A

TESTNEVELÉS ÉS ÚSZÁS ÓRÁKRÓL

 

Felszerelés:

 

Szárazföldi testnevelés:

 

Sportcipő (ami nem utcai), Tornanadrág (lányoknál sort vagy leggings), Fehér póló.

 

Farmer nadrágot nem áll módunkban elfogadni.

 

A felszerelések beszerzésének végső határideje szeptember 15. Mulasztás esetén órai munka elégtelennel valamint többszöri hiány esetén szaktanári figyelmeztetésben részesítjük a tanulókat.

 

Úszás:

 

Törölköző, papucs, lányoknak hajgumi vagy úszósapka, fürdőruha vagy fürdőnadrág. Szükség esetén úszószemüveg.

 

A felszerelések beszerzésének végső határideje szeptember 15. Mulasztás esetén órai munka elégtelennel valamint többszöri hiány esetén szaktanári figyelmeztetésben részesítjük a tanulókat.

 

Felmentések:

 

Azok a felmentések, amelyek egész tanévre szólnak, illetve részleges felmentést adnak, kérjük a szakorvostól szeptember hónap végéig beszerezni, majd a testnevelőnek odaadni.

Ezek az igazolások az iskolaorvoshoz kerülnek, ezek után kerül sor a gyógytestnevelés órákra való átirányításra.

 

SZÜLŐI FELMENTÉST csak abban az estben tudjuk elfogadni, ha az ellenőrzőben történik, a testnevelő tanár által kért oldalra (mellőzzük a füzetlapra, papírfecnikre írt igazolásokat, ezzel is szeretnénk a gyerekeket egy kialakított rend betartására és elfogadására szoktatni).

 

Alsós úszás órák:

 

Az alsós osztályokban az óralátogatás a szülők részére az igazgató által kijelölt időpontban vagy nyílt napokon történik.

 

Szeretnénk jelezni a Tisztelt Szülőknek, hogy az uszodánál található üvegablak előtti függönyt be kell húznunk a tanulóink érdekében, ezzel segíteni tudjuk gyermekük fejlődését, elsősorban a figyelmük érdekében tesszük.

Megértésüket előre is köszönjük.

 

Általános tudnivaló:

 

Örömteli dolog, hogy a mi iskolánkban sikerült a mindennapos testnevelést az érintett osztályokban az órarendbe iktatni, de ezt csak úgy tudjuk megoldani, hogy bevezettük a 0. órákat is (6. és 8. évfolyam). Ezúton kérjük a szülőket, hogy próbáljanak figyelni a gyermekükre a pontos órakezdés érdekében. Az első hét tapasztalata alapján látható, hogy ez várhatóan nem okoz majd problémát.

 

Hiányzás, késés:  

 

A hiányzásokat igazolás hiányában igazolatlan órával szankcionáljuk.

 

Minden esetben mi testnevelő tanárok időben elengedjük tanulóinkat úszás illetve testnevelés órákról, tehát a következő tanórákról nem késhet el a tanuló. Amennyiben bármilyen előre nem látható ok miatt késne egy adott tanuló vagy osztály a következő óráról, akkor mi testnevelők ezt jelezni fogjuk az iskolának (igazgató, osztályfőnök).

 

TÁMOGATÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET ÉS MEGÉRTÉSÜKET ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!

 

Testnevelők:

 

Dr. Fábiánné Várhelyi Piroska

 

Garai Dénes