Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

német

E-Napló

Keresés

Iskolánk Pedagógiai Programja alapján első osztálytól tanítunk német nyelvet intenzív, mégis játékos módszerrel, felhasználva korszerű informatikai eszközöket is.

 

5. osztálytól lehetőség van a németet heti öt órában tanulni, amelyet legtöbb évfolyamunkon a nyelvet tanulók és szüleik választanak is.

Célunk, hogy a 8. osztály után tanulóink – akár saját gimnáziumunkban, akár más intézményben – haladó szinten tanulják tovább a németet, és gond nélkül tanuljanak második idegen nyelvet is.

A német nyelv – szabályozott és áttekinthető nyelvtana miatt – első tanult nyelvnek kiváló választás, jó előkészítése a további nyugati nyelvek, köztük az angol nyelv zökkenőmentes elsajátításának.

Volt tanítványaink közül többen élnek, dolgoznak német nyelvterületen, legtöbben érettségit tesznek németből, és a visszajelzések alapján szép emlékként őrzik a német órák hangulatát, a színjátszás, közös programok élményeit.

A német színjátszás iskolánkban több, mint tíz éves múltra tekint vissza. Minden évben szereplői vagyunk a „Bemutatkozik a 2-es Iskola” nagyszabású iskolai rendezvényen.

Rendszeresen részt veszünk a Pécsi Tudományegyetem 1. Számú Gyakorló Általános Iskolája által szervezett városi német versenyen.

 

Nyelvtanárok:

Nagy Erzsébet és az idei tanítási évtől Horváth Andrea

 

Tanítási óráink nyíltak, kérjük, látogasson meg bennünket!

 Fellépés a „Bemutatkozik a 2-es Iskola” tanévvégi rendezvényen

 

 

Az ötödikes németes csoport színdarabot ad elő csoporttársuk, Kratafila Bettina meséje nyomán. A színdarab címe: „Blitz”, azaz „Villám”

 Márton napi készülődés

 

 

 

Harmadikosok

 

 

Fotógalériánk:

http://picasaweb.google.com/nagyerzsikettes/Nemet#

 Német szavalóverseny Pogányban 2011-ben

https://picasaweb.google.com/nagyerzsikettes/NemetSzavaloverseny2011Pogany#

 Német szavalóverseny Pogányban 2012-ben

https://picasaweb.google.com/115751727541264215299/NemetVersmondoversenyPogany2012Marcius1?feat=email