Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Tájékoztató iskolai étkezéshez

E-Napló

Keresés

Tisztelt Szülő!

 

Tájékoztatom, hogy a közétkeztetéssel kapcsolatos feladatokat a Pécsi Ellátó Központ (továbbiakban: PEK) Közétkeztetési Osztálya látja el.
Gyermeke étkezésével kapcsolatos kérdéseit és szükséges teendőit, a PEK munkatársai közreműködésével intézheti személyesen, telefonon vagy e-mail-en.

Központi email cím és telefonszám: etkezesinfo@pek.hu, 72/518-821.

Pécs városban gyermeke étkezési díjának befizetésére 5 központi pénztár áll rendelkezésre, ahol személyesen intézheti étkezéssel kapcsolatos ügyeit nyitvatartási időben, függetlenül attól, hogy melyik közoktatási intézménybe jár étkező gyermeke.

Cím Telefonszám
Pécsi Apáczai Csere J. Ált. Isk. Gimnázium Kollégium Alapfokú Művészeti Iskola 7632 Pécs, Apáczai Csere János Körtér 1. 30/845 6732
Pollack M. Szakközépiskola Kollégiuma 7621 Pécs, Jókai u. 8. 30/850 6482
Pécsi Kodály Z. Kollégium 7624 Pécs, Kodály Z. u. 20/A. 30/845 6697
Pécsi Hajnóczy J. Kollégium 7633 Pécs, Türr István u. 2. 30/850 6453
Pécsi Meszesi Általános Iskola 7629 Pécs, Komlói u. 58. 30/845 6713

 

Étkeztetéssel kapcsolatos minőségi és mennyiségi panaszok kezelése, a PEK központi 72/518-821 telefonszámon történik.

Az étkezéssel kapcsolatos további információkat, nyomtatványokat, befizetőhelyek nyitvatartását megtalálhatja a honlapunkon: http://pek.hu/kozetkeztetes

 

 1. A közétkeztetésben való részvétel feltétele, az étkezési igénylésére vonatkozó nyilatkozat kitöltése és leadása.

Az újonnan belépőknek nyilatkozat kitöltése szükséges. Tanévkezdés előtt, a nyilatkozatokat június 30-ig kell benyújtani a PEK részére.

Tanév közben ill. következő tanév kezdetekor új nyilatkozat benyújtása szükséges intézményváltáskor, vagy ha időközben kedvezményes ill. ingyenes étkezésre válik jogosulttá, vagy megszűnik az erre vonatkozó a jogosultsága.

 

Amennyiben otthonról szeretné intézni gyermeke étkezését, a kitöltött és aláírt nyilatkozatokat bescannelve elküldheti a PEK központi e-mail címére: etkezesinfo@pek.hu .

Személyes ügyintézés esetén keresse fel a fenti pénztáraink egyikét nyitvatarási időben.

Pénztáraink nyitvatartása elérhető a honlapunkon: http://pek.hu/kozetkeztetes

 

 1. A kedvezményes ill. ingyenes ellátás igénybevételének feltétele az azt igazoló dokumentumok és nyilatkozatok benyújtása.

Általános Iskolában (1-8. évfolyam):

 • ingyenes étkezésre jogosult gyermek:

– akinek a szülője vagy hozzátartozója a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatának másolatát benyújtotta,
– akinek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság (igazolás kitöltése szükséges a hatóságtól: „328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 9. melléklete”).

 • 50%-os kedvezményes étkezésre jogosult gyermek:
  – akinek a szülője vagy hozzátartozója a gyermek tartós betegsége esetén a szakorvosi vélemény másolatát, illetve a magasabb összegű családi pótlékról szóló igazolását benyújtotta (SNI esetén is jár),
  – akinek a családjában három vagy több gyermeket nevelnek (nyilatkozaton kívül másra nincs szükségünk).

Középiskolában és kollégiumban (1-8. évfolyamon felül):

 • ingyenes étkezésre jogosult gyermek:

– akinek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság (igazolás kitöltése szükséges hatóságtól: „a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 9. melléklete”).

– aki utógondozási ellátásban részesül (igazolás kitöltése szükséges hatóságtól: „328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 9. melléklete”)

 • 50%-os kedvezményes étkezésre jogosult gyermek:

– akinek a szülője vagy hozzátartozója a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatának másolatát benyújtotta,

– akinek a szülője vagy hozzátartozója a gyermek tartós betegsége esetén a szakorvosi vélemény másolatát, illetve a magasabb összegű családi pótlékról szóló igazolását benyújtotta (SNI esetén is jár),

– akinek a családjában három vagy több gyermeket nevelnek.

 1. Az étkezési térítési díj befizetése.

– Az étkezés díját fizetheti átutalással, ill. online bankkártyával (Az utalásos fizetési módhoz szükséges nyilatkozat leadását követően) (Online bankkártyás fizetés a, menza program szülői felületén lehetséges: https://pecskk.eny.hu)

– A befizetőhelyeken készpénzes és bankkártyás fizetésre van lehetőség.

 

 1. Az étkezési igény lemondása.

– Étkezés lemondására betegség, illetve egyéb hiányzás esetén, a PEK elérhetőségein (a fenti táblázatban megadott telefonszámokon, e-mail-ben etkezesinfo@pek.hu) vagy a szülői felületen lehetséges (https://pecskk.eny.hu) munkanapokon 9:00 óráig a következő munkanapra vonatkozóan.
Az Iskolában jelzett hiányzás, nem vonja magával az étkezési igény lemondását.

– Az étkezés lemondást a fenti táblázatban található telefonszámok bármelyikén, illetve a központi telefonszámunkon 72/518-821 is megteheti.

 

 1. A Menza Program szülői felületének használata

– A szülői felület elérhetősége: https://pecskk.eny.hu

– A szülői felületre, a programban a gyermek adatlapján rögzített, e-mail címével jelentkezhet be. Amennyiben gmail-es e-mail címmel rendelkezik és a gmail-es postafiókjába be van jelentkezve, úgy a szülői felületen csak a „belépés google fiókkal” gombra kell kattintani. Más esetben az „Elfelejtette jelszavát? / Új jelszó kérése” linkre kell kattintani, így program generál egy jelszót, amit megküld az e-mail címére.

-Megtekintheti számláit és online bankkártyás fizetéssel rendezheti azokat, valamint lemondhatja az igényelt étkezést hiányzás esetén.

Segédletek, mellékletek:

nyilatkozat_teljes_aru_etkezeshez_iskola_kozepiskola

nyilatkozat_atutalassal_torteno_befizetesrol

nyilatkozat_328_2011_kormany_rendelet_iskola_kozepiskola-ingyenes vagy kedvezményes

Iskolai tájékoztató 2022