Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

A matematika játékos oldala – ÉlményMűhely Nap az ANK-ban!

E-Napló

Keresés

Játékos eszközök kipróbálásával, igazi élményként megélve ismerkedtek meg az ANK diákjai a matematikával. Egy olyan oldalát látták ennek a tudománynak, amely egészen más, mint az iskolai, hétköznapi matematika az órákon.

Az ÉlményMűhely Nap keretében tudósok, művészek segítségével, egészen új, játékos, és egyedi vizuális összeköttetés révén fedezhették fel mindezt.

Az ÉlményMűhely Mozgalom 2008-ban indult, a Pécs Ars GEometrica Nemzeközi Találkozó és Műhely, széleskörű elismertségnek örvendő tudósainak, művészeinek és pedagógusainak összefogásával. A pedagógiai koordinátor Szabó Ildikó, az 1.sz. Általános Iskola matematika-fizika szakos tanára. A mozgalom célja, hogy megmutassák, a matematika több is lehet, mint szigorú tudomány. A matematika a közös élmények forrása, az örömteli alkotás eszköze.

Ezt tapasztalhatták meg a diákok ezen a napon! Fényképes beszámolónk itt látható!

 

Az esemény a “Az ÉlményMűhely Tehetségkör az Élményközpontú Matematika Oktatásért” című tehetségműhely szervezésében, a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával (NTP-ITM-12-P kódjelű pályázat) valósult meg.

ntp_logó