Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Dalos pacsirták

E-Napló

Keresés

Ismét énekelt az iskola! Az ANK 1-es sz. Általános Iskolájának diákjai dalra fakadtak, kifejezve a tanulók jókedvét, összetartozását, és felkészítő tanáraik kiváló szakmai munkáját.

Ma, amikor nem túl nagy óraszámban tanulják az éneket a diákok, amikor egy énekóra presztizse nem összemérhető egy matematika vagy magyar óráéval, bizony még jobban kell értékelnünk, hogy az iskola összes osztálya felkészült erre a nagyszabású rendezvényre. Hosszú heteken át gyakorolták a népdalcsokrokat, és persze a közkedvelt, népszerű mai slágereket.

 

 

Külön élmény volt a hallgatóságnak, hogy egy – egy produkciót hangszerrel is kísértek a diákok, hogy kisebbfajta koreográfiát adtak elő, de még a megjelenésük összhangjára is figyeltek. Az előadásokon látszott milyen sok munka eredményeként léptek most színpadra az osztályok, hogy felkészítő énektanáraik micsoda lelkesedéssel, izgalommal vezénylik őket. A jelenlévők egymást is megnézték, megdicsérték, tanultak a másik előadásából.

A zenészekből, zenepedagógusokból álló zsűri minden csoportot pozitívan értékelt , kiemelte előnyeit. Így például megdicsérték a legvidámabb osztályt, a legmuzikálisabbat, a legbátrabbat, vagy a legjobb előadókat.

Az Énekel az iskola rendezvény igazán népszerű, így jövőre is megzengeti az ANK falait!